Powered by Drupal

Voetreflexologie

Image: 

Onze voeten.....
Weinig mensen zijn zich bewust van de fundamentele rol van de voeten bij gezondheid, ziekte en genezing.
Velen besteden eigenlijk onvoldoende aandacht aan hun voeten. We kwellen ze in slecht passende schoenen, houden ze constant afgedekt, belasten ze indirect door zware belasting (bijv. overgewicht, verkeerde lichaamshouding ), enz...

Eigenlijk zijn onze voeten de basis, de fundering van ons lichaam. Is die basis niet in evenwicht dan is er een onbalans in heel het lichaam. Omgekeerd is het ook zo: is er een onevenwicht in het lichaam dan zal zich dat weerspiegelen in de voeten. Als je dan ook nog weet dat alle organen, klieren en andere lichaamsdelen reflexzones hebbben op de voeten dan besef je wellicht al hoe belangrijk het is om onze voeten alle nodige aandacht en zorg te geven.

Het doel van voetreflexologie is het lichaam te stimuleren om terug te keren naar een toestand van evenwicht.
De eerste vereiste om dit te bereiken is de spanning te verminderen. Stress is immers één van de belangrijkste factoren die aan de basis liggen van vele ziekten. Komt het lichaam in een ontspannen toestand dan geeft dat een betere circulatie, minder spanning op de zenuwen, spieren, organen, ... kortom alles kan terug beter stromen en functioneren.
De opgeslagen spanningen hebben veelal ook een psychisch-emotionele oorzaak. De diepe ontspanning kan ook op emotioneel gebied voor verandering zorgen.

Omdat voetreflexologie de vernietigende gevolgen van stress vermindert, kan ze helpen om zware ziekten te voorkomen. Een deskundig uitgevoerde voetreflexbehandeling dient om de onbalans op te zoeken, deze te corrigeren en het lichaam de mogelijkheid te geven zich te herstellen.

Voetreflexologie werkt zowel preventief als therapeutisch.

Prijs: per sessie van +/- 60 min.: 55 euro